5. mars 2007

Snørr og gørr

De siste månedene har jeg virkelig fått bruke mine egenskaper som sykepleier, både på jobben og hjemme. Siden første juledag har det gått nokså i ett med syke barn, vi har vel kanskje hatt 5 dager der alle har vært friske. Ellers har det vært feber, forkjølelse, influensa, lungebetennelse, øyebetennelse, hoste, snørr og gørr.

Jeg slutter aldri å forundre meg over hvor store mengder snørr en søt, liten barnenese kan produsere. Her en dag var Erlend endelig feberfri, og vi dro ut i det fine været. Erlend prøver akebrettet for første gang, så nyser han - og resultatet ser dere her:


Samme dag var det begynt å renne litt fra øynene, og neste morgen var øynene helt gjenklistret av puss. Ringte til legen for å få øyedråper, men han var på ferie. Erlend virket bedre utover dagen, så jeg tenkte det ville gå over av seg selv.

Neste dag da han hadde hatt middagsluren sin, så han slik ut:

Så da var det bare å sette seg i bilen, og tilbringe ettermiddagen på legevakta...


Øyedråpene har heldigvis gjort underverker, så etter snart fire dagers behandling, har han fått tilbake sine nydelige, blå øyne. Nå venter vi bare på at feberen og hosten skal gi tapt for den unge herrens immunforsvar.


Og mens jeg venter på det, er jeg så utrolig takknemlig for at jeg har barn som er født friske, og som faktisk aldri har vært alvorlig syke. For visst er det slitsomt med syke barn, men vi vet jo at det bare er en periode, og at barna blir friske igjen.


Men kroppens evne til å produsere gørr er fascinerende!

1. mars 2007

Her er årsaken


Som jeg skrev om i forrige post: Det dryppet fra taket og rant vann langs pipa. Problemet var at det ikke var noen luke opp til loftet, så vi kunne ikke komme opp og se hva som var skjedd.
Torsdag fikk vi hjelp av naboen, som er snekker, til å lage hull i taket på soverommet, slik at vi kunne komme opp og sjekke forholdene.
Og her er altså det vi fant: 5 fulle bøtter med snø, som var blåst inn under beslaget på pipa. Jammen godt at vi fikk fjernet det før alt smeltet! I tillegg fikk vi tatt ut litt våt isolasjon. Og vår gode nabo hjalp oss å tette litt provisorisk med noen håndklær - så får vi fikse det ordentlig til våren. Takk og lov for gode naboer som kan hjelpe når nøden er stor!