10. september 2008

Vær forsiktig, lille hånd, hva du gjør...

Slik lød en barnesang som jeg ikke lærte på søndagsskolen, men som visstnok veldig mange andre lærte der. Teksten som fulgte var: "For vår Gud i himlen der, Han ser ned på jorden her. Vær forsiktig, lille hånd, hva du gjør!" Og det var visst flere vers. På denne måten skulle små barn skremmes fra å gjøre noe galt. Jeg har i mine 18 år som deltaker i diverse kristne sammenhenger heldigvis aldri opplevd at denne sangen blir sunget, annet som et skrekkens eksempel på hvordan det var før i tiden.

Grunnen til at jeg trekker fram denne sangen nå, er at det har gått opp for meg at jeg må være litt forsiktig i forhold til hva jeg skriver her på bloggen. Jeg har i og for seg alltid visst at hvem som helst kan lese det jeg skriver. Samtidig har jeg tenkt at det er vel ikke så mange som finner veien til akkurat min blogg. Men plutselig gikk det opp for meg at det faktisk kan være flere enn jeg tror.

En dag for noen uker siden bedrev jeg litt nettsurfing. Jeg var inne på min manns brukerområde. Siden jeg ikke visste at han hadde min blogg i sine "Favoritter", skrev jeg inn adressen på bloggen min i adresselinjen, trodde jeg. Det viste seg at jeg hadde skrevet det inn i Google-søkefeltet i stedet... I stedet for å komme til bloggen min, fikk jeg derfor vite hvor Google fant denne nettadressen. Blant treffene jeg fikk, var en link til bloggen min i en lysbildeserie om blogging. Den var laget av en på Høgskulen i Volda, som et eksempel på at husmødre blogget. Jeg tror neppe det har vært en voldsom pågang på bloggen min etter dette, og jeg vet heller ikke i hvilken sammenheng denne lysbildeserien er blitt brukt. Men det var jo litt morsomt at vedkommende hadde funnet frem til akkurat min blogg i jungelen av husmødreblogger.

Nå er det ikke slik at jeg har skrevet noe jeg ikke kan stå inne for eller jeg ikke vil at andre skal vite, såpass oppegående er jeg. Likevel ble det en liten vekker. Heldigvis skriver jeg stort sett om meg selv og mitt eget liv, så det vil i tilfelle være meg selv det går ut over. Så dere som håper på litt snuskete sladder og intime betroelser får se dere om etter en annen blogg... Og dere som blogger selv: Vær forsiktig, lille blogger, hva du skriver....

Ingen kommentarer: