17. mai 2006

PUUHHH!


Dagen som vi alle har lengtet etter er over! Guttene er i seng, de to eldste med magene fulle av is, brus, pølser og kake. Huset er ryddet, i hvert fall nesten, og far er dratt av gårde til en kompis med TV3, slik at han får se finalen i Champions league. Så nå har freden senket seg.

Reveljen her i huset gikk kl. 07.00. Jeg hadde bestemt meg for å droppe bunaden i år, siden det var dårlig vær, og bunad ikke er så veldig forenlig med amming på offentlig sted. Etter at frokosten var fortært og alle var pyntet, gikk turen til Kristiansand for å se på skoletoget. Siden skoletoget gikk ca. 15 minutter tidligere enn programmet tilsa, klarte vi å komme akkurat litt for sent. Vi fikk sett hele toget, men Hans kom ikke fram med vogna, så vi ble stående på hvert vårt sted.

Etter toget var det tid for innkjøp av gassballonger og is til Simon og Andreas. Deretter kjørte vi tilbake til Høvåg for å få med oss skoletoget der. Simon og Andreas gikk i toget med barnehagen. Simon var rosaruss, siden han går siste året i barnehagen. Han har faktisk klart alle knutereglene. Toget gikk til Høvåghallen, der det var kiosksalg, leker for barna og tale for dagen.
Det fine med slike arrangement på landsbygda, er at det er fine premier til barna som er med på lekene, og en stor godtepose til alle som prøver fiskedammen. Og alt er gratis!

Etter noen iskalde timer utenfor Høvåg-hallen, satte vi kursen hjemover. Vi hadde besøk av 3 vennefamilier, til sammen var vi 8 voksne og 10 barn i alderen 6 mnd. til 7 år, så man kan trygt si at det var litt livlig her...

Men nå er det altså stille og fredelig her. Det har vært en utrolig flott dag. 17. mai har på en måte fått sin renessanse etter at vi fikk barn. Det er jo slitsomt, men veldig gøy. Det går i ett hele dagen, men nå på tampen av dagen får jeg tid til å tenke på hva vi egentlig feirer. Jeg føler meg utrolig privilegert som får bo i Norge, der vi har en grunnlov som fastslår at vi kan si hva vi vil, tro på hva vi vil og stemme på hvem vi vil. Og så er det så fint at det mest av alt er barnas dag - det er jo de som er Norges framtid!

2 kommentarer:

Randi C. sa...

koselg å se deg i går!
og i dag er det bryllup:)
stas!

Anonym sa...

Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
»